duminică, 30 septembrie 2018

Orice mamica ar trebui sa alapteze


Stimularea lactatiei reprezinta un subiect de interes pentru toate mamicile, iar in acest sens exista cateva solutii. De exemplu, oamenii de stiinta sunt de parere ca principalul detaliu pentru o lactatie de succes este adus de dorinta mamei. Alaptarea este esentiala in toate cazurile pentru ca un copil sa se poata dezvolta corect, iar mamicile ar putea tine cont de cateva sfaturi pentru a avea mai mult succes.

Imediat dupa nastere
In primul rand, alaptarea ar trebui sa inceapa cat mai repede dupa nastere, pentru ca pe aceasta cale si organismul este pregatit. Bineinteles, este important ca bebelusul sa fie pozitionat corect in momentul alaptarii, iar gura sa trebuie sa fie deschisa larg pentru a putea curpinde cat mai bine areola, la fel si sfarcul. Gingiile arcadei de jos ar trebui sa fie pozitionate la cativa centimetri de baza sfarscului, iar daca experienta este dureroasa se poate folosi degetul pentru a opri actiunea, urmand a fi relansata la scurt timp.

Oricand ii este foame celui mic
Alaptarea ar trebui sa aiba loc de fiecare data cand bebelusul da semne de foame, ceea ce presupune in cazul celor mici de pana la 12 ori intr-o perioada de 24 de ore. Semnele de foame sunt usor de identificat si cunoscute de catre orice mama, de la plans, pana la atingerea buzelor si nu numai.

Fara restrictii
De asemenea, alaptatul nu ar trebui sa fie restrictionat, ci bebelusii trebuie sa aiba acces pana cand se opresc din supt, iar daca acestia dorm in acest moment ar trebui treziti pentru a termina. Se pot folosi ambii sani pentru alaptat, iar cu cat acestia sunt mai stimulati, cu atat vor produce mai mult lapte. Totusi, mamicile trebuie sa aiba in vedere si faptul ca trebuie sa se odihneasca intrucat este nevoie de multa energie pentru a produce laptele. Conteaza si dieta, iar cu cat sunt consumate mai frecvent mancaruri bogate in nutrienti, cu atat mai bine. Nu in ultimul rand, si hidratarea este esentiala, iar orice mamica ar trebui sa aiba un pahar de apa la indemana in toate situatiile.

Te poti folosi de ajutor
De asemenea, stimularea lactatiei se poate face si cu o pompa speciala, intrucat aceasta modalitate este la fel de naturala si nu presupune nevoia administrarii nici unei substante, singura diferenta fiind adusa de faptul ca vei avea parte de ajutor pentru pomparea laptelui. Asadar, se recomdanda pomparea la fiecare doua ore in timpul zilei si la fiecare trei ore in cursul noptii, doar in primele 48 de ore. Ulterior, pomparile pot creste treptat si ajunge pana la 12 ori pe zi in reprize de cate 10 minute, pentru a se apropia cat mai mult de situatia obisnuita de alaptare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu